söndag, november 08, 2009

den intensiva helgen

Igår blev det ingen blogg på grund av tidsbrist och en ovilja gentemot livet i största allmänhet. Idag är jag jävligt back on track och ska försöka återge ännu en Lundahelg.

Jobbarresan gick av stapeln i fredags och den var inget annat än mad. Jag och Gustaf klädde ut oss till juggeplastgangsters och färgade håret korpsvart för att följa vårt lags Sopranostema. På Sydskånska fick vi en lista med saker att införskaffa, till exempel en slips från Juridicum, en gatsten från Smålands, en ljussabel och massa andra sjuka grejer. Jag och Gustaf lyckades faktiskt på allvar skaffa en gatsten från Smålands. När resten gick och plockade gatstenar i stan gick vi till Smålands och bad att få ett klistermärke att sätta på den (info: Smålands är den enda socialistiska nationen i Lund, därav piken med gatsten).

Efter allt lekande och lite mackor blev vi placerade på en buss till Skanör och fick ett par öl i handen. Vårt lag kom tvåa i tävlingen och priset var att vi fick gå in i huset vi skulle bo i näst först för att hitta sängplatser, då det inte fanns till alla. På grund av vissa felberäkningar och allmänna snedsteg fick jag trots mitt övertag ingen sängplats - en soffa från cirka 1874 fick utgöra sovunderlag.

Resten av kvällen och natten vet jag inte riktigt hur jag ska återge. Tänk er en nio timmar lång psykos. Dåligt jävla rödvin i mängder (Santa Helena). Alkohol i andra former i samma mängder. 50 pers som har jobbat för nationen och nu tänkte få valuta för pengarna och inget annat.

Jag hade mått lite dåligt över att jag var så fruktansvärt onykter om jag inte visste att minst hälften av deltagarna var i exakt samma tillstånd. Det var förvisso ingen höjdare när jag dagen efter fick höra att jag precis innan jag somnat bett alla i mitt rum att "suga kuk i helvetet" men hey - stora mängder alkohol kan göra även den snällaste lilla gosse till ett monster.

Jag behöver nog inte säga att jag upplevde stora svårigheter med livet när jag vaknade på lördagen. När jag kom hem kurerade jag mig bäst jag kunde och stack sedan till Svartklubben där jag hade jobb att utföra. Tveklöst den bästa gången jag jobbat hittills - Safari Sound System levererade ett skönt gung som passade en slapp bakisdans, gästerna höll sig i skinnet och allt flöt bara på i största allmänhet. Ett par väldigt onyktra kursare kom och besökte mig vilket också var väldigt trevligt.

Summa summarum: ännu en helg har varit svinbra. Det är väl inte så jätteovanligt, men även veckorna här är svinbra. Mest hela tiden. Låt det fortsätta såhär. Två månader and counting...

3 kommentarer:

  1. Men hörru, Santa Helena är väl fasiken inget dåligt rödvin? För du menar väl det chilenska, cabernet sauvignon?

    SvaraRadera
  2. Allt rödvin är dåligt!

    SvaraRadera
  3. Cabernet Sauvignon är en druva.
    Låter som en helt episk helg, se till att spara levern tills du kommer hem i jul ;)

    SvaraRadera